Ο «ΚΑΦΕΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ» ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ ΜΕ TON ΚΟΡΟΝΟΙΟ - ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΘΕ ΚΙΝΔΥΝΟ - ΓΕΡΑΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

2020-05-26 23:20

 

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΕΡΗΣΗΣ

Αυτό περίμενε ο Έλληνας  το άνοιγμα των καφέ για να απολαύσει το αγαπημένο του καφεδάκι που στερήθηκε. Την πρώτη μέρα χθες του ανοίγματος των καφέ, κοσμοσυρροή στις καφετέριες, λες και είχαν πάθει σύνδρομο στέρησης, γέλια παντού και πέρα βρέχει για το αν είναι επικίνδυνο όλο αυτό.

Οι φυλακισμένοι όπως δηλώνουν Έλληνες πολίτες του κράτους παίρνουν την «δόση τους» μετά από 3 μήνες.

Οι Έλληνες του έξω του καφέ, της διασκέδασης, οι Έλληνες του ήλιου που στερήθηκαν την αγαπημένη τους συνήθεια. Τον καφέ έξω σε τραπεζάκι με φίλους..

Οι Έλληνες που αρνούνται να προβληματιστούν, να σκεφτούν να πιεστούν, να αντιμετωπίσουν μια τόσο σοβαρή κατάσταση μιας πανδημίας, με στέρηση και υπευθυνότητα. Γιατί θα αποκτήσουν όπως λένε ψυχολογικά προβλήματα αν κάτσουν στο σπίτι τους

«Φτάνει πια αρκετά κάτσαμε μέσα..αρκετά μας φυλάκισαν» διαλαλούν παντού. Τώρα ξεχύνονται έξω να απολαύσουν το καλοκαιράκι  με τον θάνατο παρέα.

 

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ

Δεν τους νοιάζει ο ιός. Έβγαλαν μόνοι τους την θεωρία του βολέματος,  ότι  κορονοϊός δεν υπάρχει, ότι όλα είναι ψέματα και θα κάνουν ότι θέλουν και δεν τους καίγεται καρφί. Νομίζουν ότι είναι μαγκιά να αντιδράς με αυτό τον τρόπο και ότι είναι τόσο έξυπνοι που κατάλαβαν ότι όλα είναι ψέματα και συνομωσίες.

Κυρίες και κύριοι μιας ηλικίας, νεαρά άτομα κυρίως, αλλά και άτομα κάθε ηλικίας χθές έγιναν κομπάρσοι στην πρεμιέρα του έργου «τέταρτη άρση των μέτρων-η ανοσία της αγέλης» τρέχοντας στα καφέ χαρούμενοι με αισιοδοξία όπως λένε.

Άραγε  θα τους σώσει η αισιοδοξία;;; Ο κορονοϊός σκοτώνεται με αυτήν;;; Ο κορονοϊός αντιπαθεί τους ανεγκέφαλους;;; Δύσκολο. Μάλλον τους περιμένει στην γωνία.

Και από ότι φαίνεται δεν τους ανησυχεί το αν θα έχουν χρήματα να φάνε, αφού τους περισσεύουν για καφέ και διασκέδαση. Το που τα βρίσκουν, αφού πρωί πρωί έτρεξαν μόλις άνοιξαν πρώτη μέρα για καφέ μάλλον δεν δουλεύουν…Κόσμος των επιδομάτων και της τεμπελιάς ή κόσμος που έχει χρήμα από κάποιες πηγές ή χορηγείται από κάπου άγνωστο από πού.

 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ

Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του έργου; Από ότι φαίνεται η ίδια η κυβέρνηση που δίνει σαν νούμερα 2 3 4 5 άντε 10 κρούσματα το πολύ..Άρα όλα καλά ..

«Βγείτε έξω» τους φωνάζουν οι ίδιοι.. Είναι λίγα τα κρούσματα λένε κάθε μέρα.

Είναι λίγα;;;; Τα αδήλωτα;;; Οι ασυμπτωματικοί τι απέγιναν;;;; τους κλειδαμπάρωσαν κάπου;;;; Τι απέγιναν;; Ας ρωτήσει επιτέλους κάποιος και ας απαντήσει επιτέλους κάποιος.

Είναι η Κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της που μας διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι καλά, πάμε καλά όλα τηρούνται όπως πρέπει από τον κόσμο, λες και είμαστε τυφλοί ή καθυστερημένοι και δεν βλέπουμε ότι συμβαίνει το ανάποδο. Ο περισσότερος κόσμος δεν τηρεί τίποτα, δεν παίρνει μέτρα, συνωστίζεται και πιστεύει ότι δεν θα πάθει τίποτα. Ζει κανονικά την ζωή του σαν να μην συμβαίνει τίποτα..Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια του κόσμου του πραγματικού και όχι του κόσμου που μας περιγράφουν και μας λένε τα ΜΜΕ και οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης.

 

ΧΡΗΜΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ- Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ

Με την ευλογία της Κυβέρνησης βγήκαν όλοι έξω, η οποία μπρός στο χρήμα και την οικονομία δεν την νοιάζει να ανοίξουν όλα γρήγορα και ο κύβος ερρίφθη. Να λειτουργήσει η οικονομία, να βγει χρήμα, οι στερημένοι να βγούν έξω και να νομίζουν ότι όλα είναι καλά. Η οικονομία να επανέλθει, ναι να επανέλθει αλλά με τι κόστος;;; Ανθρώπινες ζωές;;;

Με τι κόστος;;; Ναι η παγκόσμια η οικονομία πρέπει να λειτουργήσει όπως λένε αλλά με τι κόστος;;; Τι είναι η ζωή απλώς νούμερα;;; Νούμερα σε χρήμα;;; Νούμερα σε κρούσματα;;;

Γιατί να γίνει αυτό το θανάσιμο λάθος από πλευράς της Κυβέρησης; Γρήγορη άρση των μέτρων ενώ  δεν θα ήταν τόσο φοβερό να χαθεί ένα καλοκαίρι με περιοριστικά μέτρα.

Φοβερό όμως είναι να χαθούν ζωές και το χειρότερο με την έγκριση των ίδιων των ανθρώπων που δεν πίστεψαν τίποτα και διάλεξαν την εύκολη λύση.

 

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Όλα γι αυτό το επόμενο βήμα γίνονται που σχεδιάζεται σε ένα μήνα, το οποίο θα είναι και το σημαντικότερο λάθος που έχει γίνει ποτέ. Το άνοιγμα του τουρισμού. Την ανταλλαγή κρουσμάτων, που θα αρχίσει όταν θα έρθουν όλοι αυτοί οι τουρίστες που με αγωνία επιχειρηματίες και Κυβέρνηση περιμένουν.

Το χειρότερο;;; Αγωνιούν αν θα έρθουν για να βγεί χρήμα. Καμία αγωνία όμως δεν υπάρχει από όλους αυτούς που περιμένουν στα νησιά και στα τουριστικά μέρη, για το αν όλοι αυτοί που θα έρθουν στις αποσκευές τους έχουν και τον θάνατο. Τι να το κάνουν το χρήμα αφού ούτε αυτό μπορεί να τους σώσει αν κολλήσουν;;

Ο  ιός όμως περιμένει…Να ξαναχτυπήσει  τελειωτικά σε 2-3 μήνες.

Και το μόνο που θα ευθύνεται για αυτό θα είναι το χρήμα και οι ίδιοι οι άνθρωποι που το επέλεξαν αντί για την ανθρώπινη ζωή. Ας ελπίσουμε και ας προσευχηθούμε ότι εξαιτίας αυτών δεν θα οδηγηθούμε σε ένα θανάσιμο πέρασμα.