ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

2020-04-10 01:08

 

Ο κορονοϊός ταξίδεψε  ήρθε και μας βρήκε.

Ήρθε στην χώρα μας την Ελλάδα που όλα τα ανέχεται και όλα τα δέχεται.
Ταξίδεψε ανενόχλητος, πέρασε σύνορα, αεροδρόμια, λιμάνια, με αποσκευές την αρρώστια, τον φόβο και ίσως και τον θάνατο. Πέρασε ανενόχλητος σαν κύριος, αφού έσπειρε την αρρώστια και τον θάνατο σε άλλες χώρες και στην χώρα μας, χωρίς κανένα έλεγχο πουθενά.
Του άνοιξαν την πόρτα διάπλατα κυβερνήσεις και πολιτικοί σαν να ήταν ένας ευχάριστος επισκέπτης ή απλά δυσάρεστος μεν αλλά αναπόφευκτος που απλά τον περίμεναν.
Ένας επισκέπτης που μπορεί να μας κάνει κακό, που μπορεί ακόμα και να είναι φονιάς και να μας σκοτώσει αλλά δεν μας πειράζει, χωρίς να λάβουν κανένα μέτρο να μην διαβεί το σοκάκι της χώρας μας, το σπίτι μας.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ- Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Ιταλία, ήταν σαν να έφτασε και στην Ελλάδα.

Η Ιταλία πια θεωρείται σχεδόν προέκταση της χώρας μας, αφού είναι τόσο κοντά μας και πολλοί πετάγονται για μια βόλτα μέσα από το λιμάνι της Πάτρας και το αεροδρόμιο. Εμπορικές συναλλαγές, οικονομικές διαπραγματεύσεις, ταξίδια αναψυχής και διάφορες άλλες συνδιαλλαγές δίνουν και παίρνουν καθημερινά. Αλλά ακόμη δεν είχε πατήσει τα πόδια του ο ιός επισήμως την Ελλάδα και άρα κυβερνήσεις και πολιτικοί δεν ίδρωνε το αυτί τους …γιατί να πάρουν μέτρα..κάτσε να έρθει και βλέπουμε..
Λες και δεν θα ερχόταν. Τελικά φυσικά και ήρθε, αφού δεν γινόταν κανένας έλεγχος από πουθενά σε κανένα σημείο εισόδου της χώρας. Δεν πάρθηκε κανένα απολύτως μέτρο προστασίας των πολιτών και της ανθρώπινης ζωής γενικότερα.
Έτσι άρχισαν τα παρατράγουδα. Τα ανθρώπινα κρούσματα, τα κρούσματα της αδιαφορίας.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τότε που εμφανίστηκε ο ιός και μας έγνεφε από την Ιταλία μέχρι και τώρα που ο ιός ζει μαζί μας, όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι κυβερνήσεων και υγείας, δήλωναν και συνεχίζουν να δηλώνουν ψευδώς και απροκάλυπτα, πως το κράτος αυτό είναι πανέτοιμο να δεχτεί το σαρωτικό, άρρωστο και θανατηφόρο πέρασμα του κορονοϊού. Σε ποιον ακριβώς το λένε αυτό; Σε πολίτες άλλης χώρας ή σε μας που ζούμε εδώ και γνωρίζουμε πόσο σαθρό, εξασθενημένο, γεμάτο ελλείψεις είναι το σύστημα υγείας στην χώρα μας; Κι όμως το λένε…

 

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ

Ακόμη και τώρα και σήμερα που ο ιός πέρασε το στάδιο της επιδημίας και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς, έτοιμος να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» της πανδημίας, τα ίδια λόγια βγαίνουν από το στόμα τους.

Δεν θα μιλήσω με νούμερα σε χώρες, κρούσματα, θανάτους, ποσοστά θνησιμότητας, που αφήνει στο πέρασμα του ο κορονοϊός. 

Αυτά είναι γνωστά και τα διαβάζουμε όλοι κάθε μέρα. Κι όμως ακόμη και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε ένα τέρας χωρίς όπλα και σπαθιά. Όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει.
Ποιος δεν έχει πάει σε κάποιο εφημερεύον νοσοκομείο με κάποιο μικρότερο ή μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας. Χρειάζεται ο κορονοϊός για να δούμε τι συμβαίνει εκεί;
Δεν χρειάζεται ανάλυση. Όλοι το γνωρίζουμε. Τεράστιες ώρες αναμονής, ελλείψεις, βρωμιά.
Κάθε μέρα πόσα χρόνια τώρα, εμείς που δεν έχουμε λεφτά ζούμε με προσευχές στον Θεό να μην μας τύχει τίποτα και βρεθούμε εκεί μέσα. Γιατί μπορεί να μην βγούμε και τώρα ξαφνικά όλα δια μαγείας λύθηκαν. Αρρωστήστε ελεύθερα από κορονοϊό ή ότι άλλο θέλετε. Όλα είναι υπό έλεγχο έχουμε τα πάντα, φάρμακα γιατρούς, ειδικούς θαλάμους.
Που βρέθηκαν όλα αυτά κανείς δεν ξέρει.

 

ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΥΓΕΙΑΣ
Εκπρόσωποι υγείας σε όλο τον κόσμο προειδοποιούν για τους κινδύνους και στην Ελλάδα και οι πολιτικοί μας λένε μια απλή ίωση είναι, πως κάνετε έτσι. Έχουμε έναν ιό άγνωστης προέλευσης που δείχνει να εξελίσσεται σε πανδημία, έχουμε κρούσματα στην Ελλάδα, έχουμε κρούσματα που ήρθαν σε επαφή με άλλους, ποιος ξέρει ποιους, ίσως και με κάποιον δικό μας σαν ντόμινο και αυτοί εκεί. Όλα ανοιχτά λιμάνια, αεροδρόμια, κανένα μέτρο. Κανένα κλείσιμο, καμία απαγόρευση εισόδου, κανένας έλεγχος.

Δεν θέλω ούτε να αναφέρω τα μέτρα προφύλαξης που έχουν δώσει, άλλωστε είναι γνωστά, γιατί αγγίζουν το όριο του παραλόγου και της γελοιότητας, σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα αναφέρω μόνο το πλύσιμο των χεριών που ακούγεται συνέχεια. Πρέπει να έχει δηλαδή ο κόσμος να έχει μια κινητή βρύση ή μπουκάλια νερό μαζί του και σαπούνια να πλένει τα χέρια του όλη την ημέρα; Πως θα γίνει αυτό;
Δεν είναι δουλεύουν όλοι στα γραφεία, ούτε κινούνται όλοι με αυτοκίνητα για να έχουν τέτοια δυνατότητα. Αν γίνει δηλαδή αυτό σωθήκαμε.
Που τα λένε αυτά δεν ξέρω. Φοβάμαι όμως ότι ξέρουν που τα λένε. Φοβάμαι ότι τα λένε σε μια απαθή και άπραγη κοινωνία που δεν έχει αντιληφτεί τον κίνδυνο που διατρέχει και δεν αντιδρά. Κι όταν θα πρέπει να αντιδράσει θα είναι αργά.

 

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

Οι πιο επικίνδυνοι όμως δυστυχώς είμαστε όλοι εμείς οι πολίτες, η κοινωνία.

Η κοινωνία που τα δέχεται όλα αυτά και τα παρακολουθεί αμέτοχη.
Δυστυχώς τα κρούσματα αυξάνονται ολοένα και στην Ελλάδα και όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν ληφθεί απαραίτητα και σοβαρά μέτρα απαγόρευσης.
Όσο ο ιός όμως δεν χτυπάει την δική μας πόρτα και των δικών μας ανθρώπων όλα καλά.
Προς το παρόν. Θα πρέπει να υπάρξει ο πρώτος θάνατος για να αντιδράσουμε?
Αν δεν είναι κάποιου δικού μας άνθρωπου δεν θα μας νοιάξει; Κάποιο παιδί ή κάποιος ηλικιωμένος;
Οι πολιτικοί μας δηλώνουν ξεκάθαρα ότι αφού το ποσοστό θνησιμότητας είναι μικρό και αφορά μόνο ηλικιωμένους και ανθρώπους με χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας δεν υπάρχει πρόβλημα. Μας δηλώνουν δηλαδή ξεκάθαρα χωρίς καμιά ανησυχία, ότι αυτοί δεν είναι άνθρωποι..ας πεθάνουν δεν πειράζει..έτσι κι αλλιώς θα πέθαιναν σε λίγο…τι τώρα τι μετά.
 

ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙΑ
Το θέμα όμως είναι ότι κανείς δεν ξέρει την μοίρα του, την αντοχή του και τις αντιδράσεις της σκοτεινής αυτής αρρώστιας στον οργανισμό του, όσο χρονών κι αν είναι και όσο υγιής κι αν είναι.

Δυστυχώς όλες αυτές τις μέρες διέκρινα μια επιπολαιότητα από τον κόσμο, ένα ότι «είναι να γίνει θα γίνει».
Δεν είναι όμως ώριμη μια κοινωνία που μόνο αδειάζει τα ράφια των σουπερμάρκετ, που φοράει μάσκες που δεν προστατεύουν σε τίποτα και θεωρεί γραφικούς εκείνους που προβληματίζονται και φοβούνται.
Δεν είναι ώριμη μια κοινωνία που συνεχίζει την ζωή της αμέριμνη, ενώ γύρω της σκορπίζεται μαυρίλα, αρρώστια, αβέβαιο μέλλον και θάνατος χωρίς να προβληματίζεται να αντιδρά και να απαιτεί. Δεν είναι σοβαρή μια κοινωνία που συνεχίζει να τρέχει στα καρναβάλια και στα γλέντια χωρίς να της καίγεται καρφί.
Δεν είναι μέτρα σοβαρά και ώριμα η απαγόρευση του καρναβαλιού και το κλείσιμο 5-6 σχολείων.
Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο άγνωστος σκοτεινός επισκέπτης που ονομάζεται κορονοϊός για τον οποίο δεν γνωρίζουμε ούτε πως, ούτε γιατί εμφανίστηκε, να μην μας οδηγήσει σε μια αναπόφευκτη μοίρα που άλλοι μας καθόρισαν.

Το άρθρο μου δεν είναι πολιτικό.
Δεν εκπροσωπώ πολιτικές πεποιθήσεις, πολεμάω την αρρώστια και τον θάνατο που γεννιέται από λάθη εγκληματικής αδιαφορίας.
Εκπροσωπώ μόνο την υγεία, την αγάπη και το δικαίωμα στη ζωή.
ΓΕΡΑΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ-ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΓΕΙΑΣ