ΔΙΑΙΤΑ-ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ-ΓΕΡΑΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

2015-06-10 21:10

Η προσπάθεια για αδυνάτισμα είναι ένας δρόμος που θέλει υπομονή, προσπάθεια και επιμονή. Απαιτεί θέληση πραγματική να αλλάξουμε τον εαυτό μας και την ζωή μας προς το καλύτερο.

Δεν πρέπει όμως  ξεκινώντας να πιστεύουμε  ότι θα αποτύχουμε και δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε αυτήν την προσπάθεια όσα εμπόδια κι αν συναντήσουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και από το κοινωνικό και οικογενειακό μας περιβάλλον. Σε κάθε εμπόδιο πρέπει να βλέπουμε και ένα κίνητρο, όπως την καλυτέρευση της υγείας  μας, της εξωτερικής μας εμφάνισης, την βελτίωση της ψυχολογική μας διάθεσης και να προσπαθούμε τα κίνητρα αυτά να υπερτερούν και να νικούν τα εμπόδια που θα βρίσκονται μπροστά μας. και θα προσπαθούν να μας φρενάρουν..

Ξεκινώντας την προσπάθεια για απώλεια κιλών μπορούν να μας βοηθήσουν τα εξής

-Να θέτουμε συγκεκριμένους, ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους

Δίαιτα δεν σημαίνει στέρηση. Αντίθετα μέσα από αυτήν θα πρέπει να μάθουμε να τρώμε σωστά από όλες τις ομάδες τροφίμων  και να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας μια ισορροπημένη διατροφή. Δεν χρειάζεται να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας κάνοντας ακραίες  δίαιτες για γρήγορη απώλεια κιλών,  αλλά να ξέρουμε πως μόνο η αργή αλλά σταθερή απώλεια κιλών της τάξης των 2-4 κιλών το μήνα θα προφυλάξει τον οργανισμό μας και θα φτιάξει τον μεταβολισμό μας για να διατηρήσουμε τα κιλά που χάσαμε.

-Να αναζητάμε βοήθεια στην προσπάθεια μας

Σημαντικό είναι να απευθυνόμαστε σε έναν ειδικό για θέματα διατροφής Διαιτολόγο,  ο οποίος θα σχεδιάσει για μας το κατάλληλο  εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής, που ταιριάζει σε εμάς ανάλογα με το φύλο, την ηλικία , τις προσωπικές μας ανάγκες  και την ιδιοσυγκρασία μας και να μην αναζητάμε δίαιτες από το διαδίκτυο ή να εφαρμόζουμε δικές μας μεθόδους. Επίσης σημαντική είναι και η στήριξη από το οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον σε αυτή μας την προσπάθεια,  γι αυτό θα πρέπει  να μιλάμε για αυτό σε ανθρώπους που εμπιστευόμαστε.

-Να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητα μας ένα υγιεινό τρόπο διατροφής και ζωής

Θα πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή υγιεινά τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά και δημιουργικές δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την φυσική μας κατάσταση όπως γυμναστική και άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Για να πετύχουμε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα θα πρέπει όχι μόνο να ακολουθήσουμε μια δίαιτα απλά για λίγο καιρό, αλλά να αλλάξουμε σταδιακά τον τρόπο ζωής μας και της διατροφικές μας συνήθειες. Αυτός θα πρέπει να είναι και ο κύριος μας στόχος... όχι απλά να χάσουμε μερικά κιλά, αλλά να φτιάξουμε ένα όμορφο σώμα που θα διατηρήσουμε για πάντα αλλά κυρίως να φτιάξουμε έναν υγιή οργανισμό.

-Να αξιολογούμε την προσπάθεια και την πρόοδο μας

Να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας κάθε φορά που τα καταφέρνουμε και να παίρνουμε θάρρος για να συνεχίσουμε. Αλλά κι όταν αποτυγχάνουμε να μην τα παρατάμε, αλλά να εντοπίζουμε τα λάθη μας και τα σημεία που μπορούμε να διορθώσουμε και να συνεχίζουμε..