ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ...ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ-ΓΕΡΑΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

2015-02-18 20:34

Αυτά τα παραδοσιακά γλυκά μπορεί να έχουν ξεχαστεί με τον χρόνο, αλλά αποτελούν μια πολλή καλή λύση για ένα γλυκό σνακ ώστε να ξεγελάσουμε την επιθυμία μας για γλυκό χωρίς όμως να πάρουμε πολλές θερμίδες. Επιπλέον είναι πολύ πιο υγιεινά από άλλα γλυκά με πολλές θερμίδες που περιέχουν βούτυρο κακής ποιότητας  όπως πάστες, τάρτες κ.α  το οποίο ¨μένει¨ στο σώμα, δεν ¨καίγεται¨ και επίσης επιβαρύνει την υγεία του σώματος με τα ¨κακά¨ λιπαρά που περιέχει, με χοληστερίνη και τοξίνες και πολλές θερμίδες.

 ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

 

Ένα κουταλάκι με χιώτικη μαστίχα βανίλια, το γνωστό μας υποβρύχιο, μέσα σ' ένα ποτήρι παγωμένο νερό περιέχει περίπου 80 θερμίδες και μπορεί να μειώσει την όρεξη και να μας προσφέρει ευεξία καθώς η μαστίχα  έχει αποδεδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμη.

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της χώρας το οποίο φτιάχνεται από γάλα, ρύζι και ζάχαρη και σερβίρεται με κανέλα. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, καθώς και βιταμίνες συμπλέγματος Β αλλά και βιταμίνη Α.

ΤΑ 100 γρ. περιέχουν περίπου 106 θερμίδες.

ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ

Ένα φυσικό γλύκισμα, μέρος της Ελληνικής παράδοσης με λίγες θερμίδες που μας δίνει την ευχαρίστηση της γλυκιάς γεύσης και μπορεί να μειώσει την επιθυμία μας για μεγάλες ποσότητες γλυκού.

 1 μικρό λουκούμι αντιστοιχεί σε περίπου 60 θερμίδες.

ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Είναι υγιεινά γιατί περιέχουν μόνο φρούτα και ζάχαρη η οποία σε φυσιολογικές ποσότητες δεν επιβαρύνει τον αργανισμό και περιέχουν λιγοτερες θερμίδες

 που καίγονται πιο ευκολα σε σχέση με άλλα γλυκά.

Περίπου όλα τα γλυκά κουταλιού  περιέχουν ανά μερίδα 100 θερμίδες.

 

ΠΑΣΤΕΛΙ

Ένα μέτριο παστέλι περίπου 50 γραμμαρίων μπορεί να σας προσφέρει 280 θερμίδες, αλλά αποτελεί πολύ καλή πηγή ενέργειας καθώς πρωτείνες, καλούς υδατάνθρακες, ενώ το σουσάμι μας παρέχει τις απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού σας, φυτικές ίνες.