Διατροφικά tips - Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για τηγάνισμα-ΓΕΡΑΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
Το ελαιόλαδο είναι το πιο κατάλληλο λάδι για μαγείρεμα στο τηγάνι, γιατί λόγω της αυξημένης ανθεκτικότητας του στις υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος, οξειδώνεται λιγότερο από τα σπορέλαια επειδή περιέχει σε μικρότερο ποσοστό πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (λινελαϊκό οξύ, α-λινολενικό οξύ) και μεγαλύτερο ποσοστό μονοακόρεστα (ελαϊκό οξύ) λιπαρά οξέα. Έτσι κατά το τηγάνισμα περιορίζεται αισθητά ο σχηματισμός υπεροξειδίων και ελεύθερων ριζών, τα οποία έχουν αρνητική επίδραση στην λειτουργία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, στο συκώτι, στην καρδιά και στις αρτηρίες και γενικά θεωρούνται ως καρκινογόνα. Καλό είναι όμως να μη χρησιμοποιούμε το ίδιο λάδι για περισσότερα από 3 τηγανίσματα.
ΓΕΡΑΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ - ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ
Στοιχεία επικοινωνίας Τηλ.6932597769
Email stellagerak7@gmail.com