ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS

ΠΟΠ-ΚΟΡΝ ΕΝΑ ΥΓIEINO ΣΝΑΚ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ-ΓΕΡΑΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

 

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΥΓIEIΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ Η ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ  ΕΦΟΣΟΝ
ΕΊΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΣΠΡΟ ΦΡΈΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ...
3 ΚΟΥΠΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 170 ΘΕΡΜΙΔΕΣ...
ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΣΝΑΚ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ, ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ κλπ) ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS

ΟΣΠΡΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

Συνδυάστε τα όσπρια με ρύζι (π.χ φακόρυζο, φασολόρυζο κ.α) για να φτιάξετε ένα γεύμα με υψηλή διατροφική αξία που πλησιάζει αυτή του κρέατος.

Τα όσπρια από μόνα τους αποτελούν μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία όμως δεν θεωρείται υψηλής βιολογικής αξίας αλλά χαμηλής, καθώς δεν παρέχουν στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται, αλλά δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του και γι αυτό πρέπει να τα παίρνει εξωγενώς από την τροφή. Αντίθετα η πρωτεΐνη που περιέχεται στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, είναι υψηλής βιολογικής αξίας. 

Η θρεπτική αξία των οσπρίων όμως και της πρωτείνης που περιέχουν, ενισχύεται από τον συνδυασμό τους με το ρύζι και έτσι μπορούμε να έχουμε ένα γεύμα με μεγάλη διατροφική  αξία και λίγες θερμίδες, που μας χορταίνει και μας γεμίζει υγεία, δύναμη και ευεξία. Ειδικότερα για τους χορτοφάγους ή για όσους βρίσκονται σε περίοδο νηστείας, η πρόταση  αυτή αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή.