ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ - ΓΕΡΑΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

2020-04-15 17:11

 

Περίεργα πράγματα ή καλύτερα απαράδεκτα αν μπορεί κανείς με αυτές τις λέξεις  να χαρακτηρίσει την ξαφνική σταδιακή απομάκρυνση,  λίγο λίγο κάθε μέρα της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της απέναντι στον κορονοϊό. Τι σημαίνει αυτό; Θα εξηγήσω.

ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑΕΙ

Παρατηρώ κάθε μέρα μια χαλάρωση στον φόβο του κορονοϊού, την οποία προσπαθούν να μας την δημιουργήσουν λίγο λίγο κάθε μέρα. Αν παρατηρήσουμε θα δούμε ότι εδώ και λίγες μέρες οι εκπομπές για τον κορονοϊό μειώθηκαν και οι σκηνές φρίκης από νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο με ασθενείς στοιβαγμένους παντού και οι ομαδικές ταφές, σχεδόν δεν υπάρχουν πια στα δελτία ειδήσεων. Όλα αυτά συμβαίνουν παρόλο που η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δραματική σε πολλές χώρες στον κόσμο. Κανείς στην τηλεόραση και στις εκπομπές  δεν φοράει τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και δυστυχώς κάθε μέρα και ο κόσμος όλο και λιγότερο.

Τα κρούσματα ξαφνικά μειώθηκαν, τα επιβεβαιωμένα γιατί για τα αδήλωτα ούτε λόγος και  ο ιός φεύγει όπως μας λένε. Οι άλλοι οι ασυμπτωματικοί τι απέγιναν; Όλοι αυτοί που έχουν τον ιό και δεν το ξέρουν και κυκλοφορούν ανενόχλητοι, για αυτούς  ούτε μας νοιάζει. Οι θάνατοι ξαφνικά μειώθηκαν και όλοι είναι άτομα μεγάλης ηλικίας  με επικείμενα νοσήματα. Ούτε λόγος για αυτούς 40, 50, 55 που πέθαναν.  Μιλάμε για τον ίδιο ιό που πριν μερικές μέρες  γινόταν σάλος παντού. 

 

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

Από ότι φαίνεται η κυβέρνηση και το επιτελείο της προετοιμάζουν σιγά –σιγά το έδαφος για να μας βγάλουν έξω από τα σπίτια, λέγοντας ότι όλα πάνε καλά, ενώ έξω υπάρχουν τόσοι και τόσοι που νοσούν και δεν το ξέρουν για  να μας ρίξουν απευθείας  στην κόλαση.  Διαδίδουν ότι σταδιακά σε λίγες μέρες τα μέτρα θα χαλαρώσουν ενώ γύρω μας υπάρχει αρρώστια και θάνατος στην χώρα μας και παντού στον κόσμο.

Τι συμβαίνει; Και ποιοι είναι όλοι αυτοί που αποφασίζουν για την υγεία μας και την ίδια μας την ζωή; Χειραγωγούν τον κόσμο όπως θέλουν, τον μη σκεπτόμενο κόσμο, την πλειοψηφία δυστυχώς,  που περιμένει να βγει έξω από το σπίτι του κι ας πέσει στον γκρεμό.

 

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ;

Όλα είναι εδώ όμως..δυστυχώς..ο ιός είναι έξω και περιμένει να μας καταβροχθίσει.

Μας την έχει στημένη με τις ευλογίες τους.  Δεν έχει περάσει τίποτα.

Θα ανοίξουν σταδιακά οι επιχειρήσεις και οι δουλειές.

«Πηγαίνετε να δουλέψετε» θα μας πουν. «Δεν θα σας πληρώσουμε κι άλλο. Δεν έχουμε άλλα χρήματα ή δεν δίνουμε»

Θα μας βάλουν να διαλέξουμε μεταξύ του να πεθάνουμε από την πείνα ή από τον κορονοϊό. Και όποιος τους πιστέψει.

 

ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ένας άνθρωπος που διαθέτει ένα απλό καθημερινό μυαλό, που δεν είναι ειδικός, απλά σκέφτεται, ούτε να το διανοηθεί δεν μπορεί αυτό που λέει ότι θα κάνει η Κυβέρνηση σε μερικές μέρες.  Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων ενώ θα υπάρχει ακόμη ο ιός.

Αν είναι δυνατόν. Πρώτα πιθανόν οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν, τα εμπορικά καταστήματα και κέντρα και γιατί όχι μετά και τα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια και όλοι οι πολυσύχναστοι χώροι. Συνωστισμός θανάτου δηλαδή.

Κι όταν επιτραπούν και οι παραλίες εκεί θα γίνει το μεγάλο πανηγύρι.  Καλοκαιράκι, ήλιος επιτέλους έξω ο Έλληνας και όλα καλά. Θα ξαμοληθούν δηλαδή όλοι έξω, εκείνοι οι επιπόλαιοι που περιμένουν την άδεια για να χαρούν το καφεδάκι τους στον ήλιο με τον θάνατο και την αρρώστια να τους γνέφει.  Μας  λένε ότι δήθεν θα παρθούν μέτρα, τα οποία είναι εντελώς ανέφικτα και ανεφάρμοστα  γιατί κανείς δεν θα τους δώσει σημασία και γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για να εφαρμοστούν. Έτσι απλά.

 

ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Και το χειρότερο από όλα. Δεν φτάνουν όλα αυτά είναι έτοιμοι το καλοκαίρι να ανοίξουν και τα ξενοδοχεία. Να μην πληγεί ο τουρισμός. Αν είναι δυνατόν.

Δηλαδή με λίγα λόγια θα χαλαρώσουμε τα μέτρα το καλοκαιράκι λες και ζούμε μόνοι μας σε όλο τον πλανήτη.

Δηλαδή εκτός Ελλάδας τι έγινε; Τόσοι άνθρωποι πεθαίνουν σε πόσες χώρες, τόσα κρούσματα και εμείς θα ανοίξουμε την χώρα και θα τους πούμε περάστε, εδώ είμαστε; Ελάτε να κάνετε διακοπές στην ηλιόλουστη Ελλάδα μας. Ελάτε να σπείρετε τον θάνατο στα νησιά μας.

 Δεν πειράζει. Αρκεί να μην πληγεί ο τουρισμός κι ας τον πληρώσουμε με θάνατο.  Ο πλανήτης όλος φλέγεται, ένας άγνωστος εχθρός μας απειλεί, δεν έχουμε όπλα, φάρμακα, δεν έχουμε τίποτα να τον αντιμετωπίσουμε κι εμείς κάνουμε σχέδια για διακοπές και τουρίστες.

Για ένα καλοκαίρι όλα αυτά; Ούτε που θα βγεί, αφού μόλις έρθουν όλοι αυτοί και ανοίξουν τα αεροδρόμια θα τρέχουν όλοι να σωθούν αλλά θα είναι αργά…

Σκηνές Ιταλίας και ίσως και χειρότερα. Για ένα καλοκαίρι..τι καλοκαίρι άραγε;

 

ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ-ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δυστυχώς ο κόσμος στην πλειοψηφία του δεν άλλαξε μετά από αυτά..

Έκανε το σπίτι του φυλακή και δεν μπορεί να μείνει μέσα. Δεν έχει τίποτα να κάνει, γιατί η ζωή πιστεύει πως είναι μόνο έξω. Περιμένει την απελευθέρωση του, την λήξη της ποινής του για να βγεί έξω να πάει βόλτες, να πιει καφεδάκι και να συνεχίσει την ίδια ανούσια μη σκεπτόμενη καθημερινότητα του. Να διασκεδάσει  και να χαρεί μόλις λήξουν τα μέτρα σαν να μην υπάρχει αύριο..το κακό όμως είναι πως έτσι όπως σκέφτεται δεν υπάρχει αύριο..

Δεν μιλάω βέβαια για τους σκεπτόμενους ανθρώπους, εκείνους που προβληματίστηκαν από όλο αυτό που συνέβη στην ανθρωπότητα. Είναι λίγοι αλλά υπάρχουν ευτυχώς.

Που απλά επιβεβαίωσαν πόσο ανούσιο είναι το κυνήγι του χρήματος, πόσο αβέβαια είναι όλα και πόσο αξία έχουν άλλα πράγματα.

Ούτε μιλάω γι αυτούς τους ανθρώπους, τους περισσότερους από εμάς, που ο μόνος λόγος που θα αναγκαζόταν να βγουν έξω θα ήταν η επιβίωση τους αφού δεν θα είχαν στήριξη από πουθενά.

 

ΜΟΝΟ  Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ

Όμως μόνο ο Θεός ξέρει, μόνο αυτός καθοδηγεί. Και δυστυχώς βλέπει μέσα σε όλο αυτό  πως η ταπεινότητα του περισσότερου κόσμου χάθηκε. Οι άνθρωποι δεν αναθεώρησαν, δεν είδαν τι πραγματικά έχει αξία και το ότι είμαστε ένα τίποτα. Δεν είδαν ούτε τώρα σε τόσο δύσκολες ώρες, με τον θάνατο δίπλα τους την αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης.

Που είναι όλοι αυτοί με τα πολλά λεφτά να δώσουν κάτι γι αυτούς που είναι στον δρόμο, που δεν έχουν να φάνε; Δεν θα πείραζε να μειώσουν για πολύ λίγο την περιουσία τους.

Το μόνο  που περιμένουν οι περισσότεροι δυστυχώς, είναι  που να βγουν και να συνεχίσουν να είναι αυτό που ήταν.

Όμως ο Θεός μας έδωσε μυαλό να δούμε, να σκεφτούμε να κρίνουμε και να αποφασίσουμε. 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το κράτος και οι εκπρόσωποι του προσπαθούν να μας  χειραγωγήσουν και να αποφασίσουν για την ζωή μας.

Εμείς πρέπει να δούμε το συμβόλαιο θανάτου που μας ετοιμάζουν το καλοκαίρι με την χαλάρωση των μέτρων, ενώ θα έπρεπε να μην υπάρξει βιασύνη, αυστηρά μέτρα για πολύ καιρό και στήριξη στον κόσμο κόβοντας από όλους αυτούς με τους μεγάλους μισθούς πολιτικούς και μη, για να στηρίξουν τον κόσμο για ένα διάστημα.

Θα μπορούσαν να μειώσουν έστω για λίγο μισθούς πολιτικών και μεγαλόμισθων   δημοσίων υπαλλήλων, για να βοηθηθεί και να στηριχτεί ο κόσμος που είναι σπίτι και δεν μπορεί να δουλέψει. Μέχρι να περνούσε εντελώς όλο αυτό και να μην κινδύνευε κανείς μας.

Αντί για αυτό ετοιμάζονται να μας πετάξουν στην φονική μοίρα μας χωρίς έλεος.

Και το χειρότερο με την άδεια του κόσμου που περιμένει την στιγμή που θα επιστρέψει σε μια δήθεν κανονικότητα που ποτέ δεν θα υπάρξει.

Γιατί ο κόσμος πολύ δύσκολα θα ξαναγίνει όπως ήταν, ίσως μόνο αν μας λυπηθεί ο Θεός.

Στο μόνο που θα επιστρέψουν δυστυχώς θα είναι σε μια εικονική εξωπραγματικότητα.

Το άρθρο μου δεν είναι πολιτικό.

Δεν εκπροσωπώ πολιτικές πεποιθήσεις, πολεμάω την αρρώστια και τον θάνατο που  γεννιέται από λάθη εγκληματικής αδιαφορίας.

Εκπροσωπώ μόνο την υγεία, την αγάπη και το δικαίωμα στη ζωή.

ΓΕΡΑΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ-ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΓΕΙΑΣ